Elektrikli kamyonet; yeni çağın en çok tercih edilen hizmet aracı kategorisine girmekle birlikte, şehir içinde kullanımı en efektif olan, çevreye dost ve pratik çözüm kapasitesi yüksek yeni nesil elektrikli araçlardır. Artık iş sahalarında birçok farklı alanda, sağladığı kolaylık ve pratiklik sebepleri ile kullanılabilirliği artan, birbirinden farklı alanlarda tercih edilen teknolojiler arasındadır.
Bilinçlenen toplum en az maliyet, en hızlı çözüm ve doğaya en az zarar verdiği tercihleri yapmaktadır. Yapılan işlerde maliyet düşürmek kadar zaman kazanmak, kolay kullanım ve pratiklik de ön planda tutulmaktadır. Bu sebeple elektrikli kamyonetler gün geçtikçe daha da revaçta olmaktadır.
Nedir Bu Elektrikli Kamyonetler?
Elektrikli Kamyonetler; 0 emisyon değerine sahip, AC motor ile çalışan, 55 km/s hıza ulaşabilen, rejeneratif fren sistemine sahip, tam şarj ile 220 km menzili olan ve elektrikle çalışan araçlardır. Trafiğe çıkma izinleri vardır. Bu anlamda şehir içi taşımacılıkta hem ekonomik, hem pratik hem de güvenli bir sürüş sağlamaktadır. Firmalar için en uygun kullanımı sağlar.
0 emisyon değeri demek, sıvı ya da katı yakıt kullanmayan, tüm enerjisini elektrikten alan, çevreye zararlı kimyasal gaz ya da parçacıklı atık salınımı yapmayan motor sistemine sahip olması demektir. Bu da sıfır çevre kirliliği demektir. %25’lik eğimlere kadar tırmanış sağlar. Tam şarj edildiğinde 220 km’lik bir menzil sağlar. Ki bu da şehir içi kullanım için idealdir. Özellikle
kargo ve
çöp toplama için ideal bir tercih olacaktır. Trafiğe çıkma izinlerinin olması
elektrikli kamyonetleri alanının gözdesi konumuna taşımaktadır. 1+1 yolcu kapasitesine sahiptir. Şaşi yük kapasitesi maksimum 942 kg’dır. Aracın bataryaları ve tüm aksamlarıyla birlikte ulaştığı maksimum ağırlık 1980 kg’a ulaşmaktadır ve 2000 kg çekme kapasitesine sahiptir. Kurşun Asit 14.4 kWh akü kullanımlarında 116 km, Lityum-İyon 13 kWh akü kullanımlarında 130 km, Lityum-İyon 26 kWh akü kullanımlarında 220 km performans sağlar.